Rekik: 'Begrijpelijk dat PSV hem terug wil en dat hij wil terugkeren'

31 juli om 14:46

Karim Rekik vindt het logisch dat Luuk de Jong en PSV open staan voor een hereniging. De 26-jarige verdediger is lovend over de spits, met wie hij samenspeelt bij Sevilla. 

"We speelden ook bij PSV al samen", zegt Rekik tegen AS. "We lachen veel, hebben een goede relatie. Het is begrijpelijk dat PSV hem wil terughalen en dat hij wil terugkeren. Hij kende heel goede jaren in Eindhoven. Maar als hij vertrekt, zal ik hem missen." Het Spaanse Estadio Deportivo meldt dat Sevilla nog zo'n zes miljoen euro verlangt voor de Oranje-international, die momenteel herstelt van een knieblessure.

Die kwetsuur liep De Jong op tijdens het EK. Zelf is Rekik niet bezig met een terugkeer in het Nederlands elftal. Hij speelde tot dusver vier interlands. "Ik was teleurgesteld door de uitschakeling op het EK, omdat ik denk dat mijn land goede spelers heeft. Maar ik denk niet veel meer aan het nationale team. Het zou een bonus zijn."

Rekik kwam afgelopen seizoen niet veel in actie voor Sevilla, mede door de concurrentie van Diego Carlos en Jules Koundé. Komend seizoen hoopt hij op meer speeltijd. "Toen ik voor Sevilla tekende, wist ik dat het team erg sterk was. Ze hadden net de Europa League gewonnen. Diego Carlos en Koundé zijn natuurlijk geweldig, maar dat helpt mij om nog beter mijn best te doen."