Eerst Duitsland, dan Venezia: verlies Groningen, remise Twente en zege Utrecht

31-07-2021 19:01
60

FC Groningen, FC Twente én FC Utrecht hebben zich zaterdagmiddag gemeten met een tegenstander uit de Bundesliga. Dat leverde één overwinning, één remise en één nederlaag op voor de drie Eredivisie-clubs.

Borussia Mönchengladbach-FC Groningen 2-1
FC Groningen opende brutaal in Mönchengladbach en nam het doel van de Zwitserse EK-held Yann Sommer een aantal keer onder vuur. Die Fohlen gingen echter met een 2-0 voorsprong de rust in: Lars Stindl kopte de bal na een vrije trap voorbij Peter Leeuwenburg en Patrick Hermann scoorde met een gelukje, via Azor Matusiwa. Michael de Leeuw bracht de spanning terug, na een halve redding van Sommer op een inzet van Mike te Wierik. Verder kwam de ploeg van Danny Buijs echter niet. FC Groningen oefent nog tegen het Italiaanse Venezia en opent op 15 augustus het Eredivisie-seizoen tegen Venezia.

Arminia Bielefeld-FC Twente 1-1
FC Twente streed op bezoek bij Arminia Bielefeld voor elke meter en kwam na een klein half uur op voorsprong: proefspeler Denilho Cleonise ging in het strafschopgebied naar de grond en Ricky van Wolfswinkel benutte de toegekende strafschop. Op slag van rust kon de ploeg van Ron Jans opgelucht ademhalen, na een bal die tegen de paal belandde. In de tweede helft kon Twente niet veel meer uitrichten. Lars Unnerstall kon de gelijkmaker van Fabian Klos niet voorkomen, maar hield vlak voor tijd de 1-1 op het bord met een knappe redding. FC Twente ontvangt ook nog Venezia, oefent daarna tegen Lazio en mag op 14 augustus aantreden tegen Fortuna Sittard.

VfL Bochum-FC Utrecht 0-2
FC Utrecht gaat ook al tegen Venezia spelen en doet dat zaterdagavond zelfs al in Utrecht. De ploeg van René Hake heeft dan een reis van ruim tweehonderd kilometer achter de rug, na zijn middagprogramma tegen VfL Bochum. De regerend Tweede Bundesliga-kampioen werd op een 0-2 nederlaag getrakteerd, door twee treffers van Bart Ramselaar. Aan beide kanten hadden nog meer goals kunnen vallen, maar de negentig minuten lang keepende Maarten Paes slaagde erin de nul te houden.