Ten Hag kritisch na Ajax-gelijkspel: 'Wat ik écht goed vond gaan? Niets eigenlijk'

Ten Hag kritisch na Ajax-gelijkspel: 'Wat ik écht goed vond gaan? Niets eigenlijk'

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 om 21:01za 31-07-2021 om 21:01

Op het resultaat na vindt trainer Erik ten Hag dat er niets goed ging bij Ajax tegen RB Leipzig. De Amsterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen de nummer twee van Duitsland, maar kwamen bijzonder slordig voor de dag.

"Het was rommelig", vertelt Ten Hag na het duel tegenover Voetbal International. "Dit was natuurlijk een klein veldje waar je op speelt, maar het had ook te maken met de stijl van hen. We hadden niet echt de rust." Later krijgt Ten Hag de vraag wat hij wél goed vond gaan bij Ajax in het oefenduel "Poeh, écht goed?", vraagt de 51-jarige oefenmeester zich hardop af. "Niets eigenlijk. Alleen het feit dat je hier wel gewoon een resultaat haalt, dat is goed. Maar we zaten geen moment lekker in de wedstrijd."

Ten Hag heeft daar een verklaring voor. "Ze verrasten ons niet met de speelstijl, dat was bekend", vertelt hij. "Alleen we weten ook, dat heb ik gisteren ook uitgelegd: wij zijn niet fris. We hebben deze wedstrijden nodig om die frisheid wel te krijgen en zeker wat meer rust aan de bal te krijgen. Maar zij staan erom bekend, ze kunnen dit goed. Je speelt niet tegen weggooiers, dit is Champions League-niveau, dit is de top van Duitsland. Zij zetten hoog druk met een hoge intensiteit."

Woensdagavond staat het laatste duel van de voorbereiding op het programma voor Ajax. Ten Hag en co. nemen het dan in de Johan Cruijff Arena op tegen Leeds United. Zaterdag speelt Ajax haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen: in de strijd om de Johan Cruijff Schaal is PSV dan de tegenstander.Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws