Slot gooit basiself Feyenoord gedeeltelijk om: 'Hij heeft een volledig vrije rol'

Slot gooit basiself Feyenoord gedeeltelijk om: 'Hij heeft een volledig vrije rol'

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 14:29zo 01-08-2021 om 14:29

Arne Slot gooit voor het oefenduel met ADO Den Haag de basiself van Feyenoord gedeeltelijk om. Het heeft alles te maken met de entree van Gernot Trauner, die zijn officieuze debuut maakt in De Kuip.

"Met de komst van Trauner beschik ik eindelijk weer over iets meer keuze", verklaart Slot bij ESPN. "En ook weer over een echte verdedigende middenvelder", doelt hij op Leroy Fer. "Ik kijk niet alleen naar de wedstrijd van afgelopen donderdag, maar naar de gehele voorbereiding. Dan vind ik dat we wel wat verdedigende zekerheid nodig hebben, op het middenveld vooral."

Guus Til en Jens Toornstra hebben een aanvallende rol op het middenveld tegen ADO, terwijl Orkun Kökcü doorschuift naar de linkerkant en Luis Sinisterra in de spits begint. "Hij heeft een volledig vrije rol", zegt Slot over Kökcü. "Deze wedstrijden zijn er ook voor om alle opties te bekijken. Gelukkig heb ik weer een klein beetje keuze om eens creatief naar deze groep te kijken."

Feyenoord speelt na het oefenduel met ADO Den Haag twee keer tegen FC Lüzern in de derde voorronde van de Conference League. Afgelopen donderdag werd ternauwernood afgerekend met FC Drita (3-2).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws