Botman verslaat Wijnaldum: Lille pakt eerste prijs van het Franse seizoen

Botman verslaat Wijnaldum: Lille pakt eerste prijs van het Franse seizoen

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 21:57zo 01-08-2021 om 21:57

Lille OSC heeft na het kampioenschap van vorig seizoen ook de eerste prijs van de nieuwe voetbaljaargang gewonnen. In Tel Aviv werd de finale van de Franse Supercup met 1-0 gewonnen van Paris Saint-Germain.

Met Sven Botman in de basis begon Lille, dat succestrainer Christophe Galtier afgelopen zomer kwijtraakte aan OGC Nice, aan de ondankbare taak om het sterrenensemble van PSG van de eerste prijs van het seizoen af te houden. Als er één moment was om dat te doen was het wel zondagavond, want de Parijzenaars misten de nodige toppers.

Zo deden Neymar en Kylian Mbappé niet mee aan de zijde van PSG, waar Georginio Wijnaldum twintig minuten voor tijd mocht invallen. Op dat moment stond Lille met 1-0 voor: Xeka poeierde vlak voor rust de openingstreffer tegen de touwen en die bleef heel lang als enige doelpunt op het scorebord staan. Met een kwartier te gaan leek het nog even mis te gaan voor Les Dogues, maar de Parijse goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Omdat ook de hachelijke slotfase werd overleefd door Botman en de zijnen, mocht de Nederlandse stopper ongeveer drie maanden na het vieren van de Franse titel weer de handen in de lucht gooien. De Supercup gaat naar Noord-Frankrijk en dat betekent dat PSG dit seizoen niet alle prijzen gaat winnen die er te winnen zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws