Breaking news

LIVE: PSV jaagt na fraaie openingsgoal van Gakpo op snelle 0-2 in Deventer

Ten Napel (77) neemt afscheid: 'Johan Cruijff Schaal is geen verkeerd podium'

Ten Napel (77) neemt afscheid: 'Johan Cruijff Schaal is geen verkeerd podium'

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 10:53ma 02-08-2021 om 10:53

Evert ten Napel zwaait zaterdag af als commentator. De ervaren Drent mag de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op ESPN aan elkaar praten en dat is de laatste wedstrijd die hij op de nationale televisie zal begeleiden.

De wedstrijd tussen Ajax en PSV, die zaterdag om 20.00 uur zal beginnen in de Johan Cruijff Arena, is voor Ten Napel een perfect afscheidscadeau. "Je moet een keer stoppen", zegt de 77-jarige commentaarlegende op de website van ESPN. "Dan is de Johan Cruijff Schaal geen verkeerd podium voor een laatste kunstje. ESPN heeft een lichting zeer talentvolle commentatoren, dus ik geef met veel plezier het stokje door."

Ten Napel was al van de partij toen Oranje in 1988 Europees kampioen werd en gaf voor de NOS commentaar op de nodige eindtoernooien. In 2012 maakte hij de overstap naar ESPN, waar hij de laatste jaren wedstrijden in de Eredivisie en Bundesliga kreeg. De ervaren Drent vergaarde echter nationale bekendheid door zijn rol in de populaire voetbalgame FIFA, waarin hij samen met Youri Mulder jarenlang het Nederlandse commentaar deed.

De strijd om de Johan Cruijff Schaal is om een andere reden ook bijzonder voor ESPN. De sportzender gaat voor het eerst een wedstrijd in UHD aanbieden. Kijkers die toegang hebben tot het ESPN UHD-kanaal kunnen dan kijken met een 'sterk verbeterde beeldkwaliteit', omdat er meer kleuren en twee keer zoveel frames per seconde worden doorgegeven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws