Slot overweegt oude bekende Monteiro te halen, concurrentie van Anderlecht

Slot overweegt oude bekende Monteiro te halen, concurrentie van Anderlecht

02-08-2021 17:32
99

Feyenoord heeft net als Anderlecht belangstelling voor Jamiro Monteiro. De Nederlandse en Belgische topclub zijn in onderhandeling met de 27-jarige middenvelder, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Carlos Barros van Prestige Sports.

Monteiro staat momenteel onder contract bij Philadelphia Union, maar trainer Jim Curtin van de MLS-club liet al weten dat er gesprekken over een transfer gaande zijn. De Kaapverdisch international ontbrak om die reden in de wedstrijdselectie voor het duel met Chicago Fire van zondag.

Barros erkent in gesprek met The Philly Soccer Page dat Feyenoord en Anderlecht achter Monteiro aanzitten, maar ook een Braziliaanse topclub en een MLS-team uit de Western Conference zouden interesse hebben. Philadelphia Union betaalde in januari 2020 nog een clubrecord van 1,8 miljoen euro aan het Franse FC Metz. Hoeveel Monteiro nu moet opleveren, is niet duidelijk. Zijn contract loopt nog door tot december 2022.

Monteiro is een oude bekende van Feyenoord-trainer Arne Slot. De twee werkten samen bij SC Cambuur, waar Slot destijds assistent was. De middenvelder speelde ook één seizoen voor Heracles Almelo, voordat Metz hem oppikte in 2018. Een jaar later vertrok hij naar Philadelphia. Voor de Amerikaanse club geldt hij als een belangrijke speler. In 15 duels was hij dit seizoen goed voor twee goals en vier assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie