Breaking news

LIVE: Go Ahead tien minuten na rust verrassend op gelijke hoogte tegen PSV

Clubloze Van Rhijn tijdelijk opgevangen door oude bekende Heitinga

Clubloze Van Rhijn tijdelijk opgevangen door oude bekende Heitinga

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 21:58ma 02-08-2021 om 21:58

Ricardo van Rhijn is voor even terug bij Ajax. De dertigjarige Leidenaar zit na zijn degradatie met FC Emmen zonder club en traint tijdelijk mee met Jong Ajax.

Van Rhijn kwam tussen 2011 en 2016 tot 163 officiële optredens namens Ajax en kwam vervolgens uit voor Club Brugge, AZ, sc Heerenveen en Emmen. Nadat hij transfervrij was geworden, kwam hij weer in contact met John Heitinga, oud-ploeggenoot in het seizoen 2015/2016 en tegenwoordig trainer van Jong Ajax. "En van een aantal wedstrijden van het Nederlands elftal waarin we samen hebben gespeeld. Dat maakte het voor mij wat toegankelijker om hem te benaderen", verklaart hij in gesprek met de Ajax-kanalen.

De verdediger is nu tijdelijk terug bij de club waar hij een groot deel van zijn leven door heeft gebracht. "Ik kon bijna met mijn ogen dicht de route rijden", lacht hij. "Heel fijn dat ik voorlopig hier mijn conditie op peil kan houden, bij het team van John."

Uiteindelijk hoopt Van Rhijn een nieuwe club te vinden, al dan niet over de grens. "Ik ben net (op 13 juni, red.) dertig jaar geworden, ik ben fit en ik hoop zeker nog wat jaren mee te gaan. Nederland sluit ik ook niet uit, maar een voorkeur voor het buitenland is er zeker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws