AZ-directeur Eenhoorn trots: 'Iets verder gegaan dan we hadden hoeven doen'

AZ-directeur Eenhoorn trots: 'Iets verder gegaan dan we hadden hoeven doen'

03-08-2021 08:57
87

AZ heef het dakdrama aangegrepen om de nodige verbeteringen in het AFAS Stadion aan te brengen. Dat zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn in De Telegraaf. De Alkmaarse fans waren tijdens de knappe 1-0 oefenzege op Real Sociedad voor het eerst welkom in het 'nieuwe' onderkomen.

"Ik denk dat de mensen ook zien dat we iets verder zijn gegaan dan we hadden hoeven doen", doelt Eenhoorn in de krant op de vier meter extra overkapping aan alle zijden, de verbeterde akoestiek en de nieuwe verlichting. "We hebben nog meer ingezet op comfort. Het stadion is vijftien jaar oud en sinds de opening zijn alle technieken verbeterd, waardoor we hebben kunnen optimaliseren."

Volgens de AZ-directeur is alles uit de kast gehaald om het stadion te verbeteren. "Het dakdossier heeft 25 miljoen euro gekost en daarnaast is er nog voor 2,5 miljoen euro aan verbeteringen in en rond het stadion aangebracht. Een deel is verzekeringsgeld, we hebben een garantiestelling van tien miljoen van de gemeente en Afas en de oude stadioneigenaar doen mee. Uiteindelijk kost het de club wel geld, maar het financiële deel was – ondanks de coronacrisis – vrij snel afgedekt."