Hoefdraad (35) alsnog overleden na schietpartij, verdachte aangehouden in België

Hoefdraad (35) alsnog overleden na schietpartij, verdachte aangehouden in België

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 15:11di 03-08-2021 om 15:11

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 15:22di 03-08-2021 om 15:22

Jergé Hoefdraad (35) is overleden. De voormalige profvoetballer werd al doodverklaard door de politie, maar die mededeling werd later gerectificeerd. Hoefdraad is dinsdagochtend alsnog bezweken aan zijn verwondingen.

Hoefdraad werd zondagochtend door het hoofd geschoten, nadat hij volgens getuigen een ruzie probeerde te sussen bij een feest in een bedrijfspand in Amsterdam Zuidoost. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij twee dagen later bezweek aan zijn verwondingen.

Hoefdraad was gestopt als voetballer, maar werd door vrienden overgehaald om vanaf komend seizoen aan te sluiten bij de Amsterdamse amateurclub De Volewijckers. Hij speelde in de jeugd van Ajax met onder meer Ryan Babel en Urby Emanuelson. Beiden stonden via social media stil bij het drama.

Hoefdraad kwam sinds 2004 uit voor achtereenvolgens RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en SC Cambuur en speelde 241 wedstrijden in de Eerste Divisie en acht in de Eredivisie.

Inmiddels heeft de politie ook een verdachte aangehouden. De vermoedelijke schutter is opgepakt in België. De politie heeft excuses gemaakt aan de familie van Hoefdraad, nadat de ex-prof maandag al werd doodverklaard. Dat bleek niet te kloppen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws