Moniz weet dat beste van Ramalho nog moet komen: 'Zijn belangrijkste wapen!'

Moniz weet dat beste van Ramalho nog moet komen: 'Zijn belangrijkste wapen!'

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 19:42di 03-08-2021 om 19:42

Ricardo Moniz spreekt niets dan lof over André Ramalho. De Nederlandse trainer leerde de Braziliaanse verdediger van PSV goed kennen als Director of Global Youth Development binnen de Red Bull-voetbalfamilie.

Volgens Moniz was Ramalho aanvankelijk een typische nummer zes. Dat veranderde bij Red Bull Salzburg onder Roger Schmidt. "Roger heeft van hem een centrale verdediger gemaakt. De trainer had wat personele problemen en besloot toen André achterin te zetten", zegt hij tegen Voetbal International. "Het was opvallend dat hij zo goed op de been bleef. André is niet de allersnelste, maar hij compenseerde veel door het spelletje te lezen."

"Hij groeide uit tot een gewaardeerde speler in Oostenrijk", vervolgt Moniz. "In Nederland kennen we hem ook. Hij zat in het elftal dat Ajax van het veld veegde in de Europa League. André speelde achterin samen met Martin Hinteregger. Dat Salzburg was echt goed." Moniz was echter enigszins verrast dat Ramalho bij PSV ook zo snel is uitgegroeid tot een leider. "Het grote voordeel is dat hij natuurlijk precies weet wat Schmidt wil. Toch heb ik André in Brazilië vooral leren kennen als een bescheiden jongen."

Moniz is desondanks bijzonder enthousiast over Ramalho en Schmidt, die volgens hem altijd beter presteert in zijn tweede seizoen. Bovendien hebben de Eindhovenaren het beste van de Braziliaan nog niet gezien. "Zijn belangrijkste wapen! Hij is bij offensieve standaardsituaties ontzettend gevaarlijk en kan goed koppen. Ik ben heel benieuwd naar André én PSV. De Eredivisie is weer een stapje hoger dan Oostenrijk. Als hij hier kan slagen, zit er nog wel meer in. PSV hoeft niet zijn plafond te zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws