Breaking news

LIVE: Schmidt gooit opstelling van PSV opnieuw om voor duel met Go Ahead

Zirkzee rondt overstap af: 'Er was meteen een klik met Vincent Kompany'

Zirkzee rondt overstap af: 'Er was meteen een klik met Vincent Kompany'

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 19:10di 03-08-2021 om 19:10

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 19:45di 03-08-2021 om 19:45

Joshua Zirkzee speelt komend seizoen op huurbasis voor Anderlecht. De Belgische topclub huurt de Nederlandse spits voor één seizoen van Bayern München, zo is dinsdag bekendgemaakt.

Het was duidelijk dat Zirkzee van Bayern op huurbasis mocht vertrekken. Bij de Duitse recordkampioen moest hij onder meer Robert Lewandowski en Jean-Eric Maxim Choupo-Moting voor zich dulden in de pikorde. Hellas Verona was ook geïnteresseerd in de twintigjarige aanvaller, maar legt het af tegen Anderlecht. Ook Feyenoord werd genoemd, maar het is de vraag of de Rotterdammers echt achter hem aanzaten.

Zirkzee werd het afgelopen half jaar door Bayern al verhuurd aan het Italiaanse Parma, maar dat was geen succes. Mede door blessures kwam hij daar amper in actie. Zirkzee heeft bij Bayern nog een contract tot de zomer van 2023. In de deal met Anderlecht is geen optie tot koop opgenomen.

Zirkzee reageert verheugd op zijn overstap naar Brussel. "Na een telefoontje met Vincent Kompany was er meteen een klik. Ik voelde veel vertrouwen vanuit de club en de speelstijl en het project spreekt mij enorm aan. Ik voel mij klaar om bij te dragen aan het team en de club te helpen om zijn doelen te bereiken."

"Joshua is een jonge spits met een enorm potentieel", zegt sportief directeur Peter Verbeke van Anderlecht. "Het past binnen onze filosofie om hem verder te begeleiden in zijn ontwikkeling en tegelijk resultaat te boeken. Joshua kan een bal bijhouden, is goed in de combinatie en beschikt over een goede individuele actie. Op deze manier voegen we opnieuw extra kwaliteit aan onze kern toe."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws