Breaking news

Juventus pakt eindelijk eerste competitiezege, heldenrol voor De Ligt

CL: Van den Brom, Trésor, Eiting en Dessers leggen het af tegen Traoré

CL: Van den Brom, Trésor, Eiting en Dessers leggen het af tegen Traoré

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 21:59di 03-08-2021 om 21:59

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 23:17di 03-08-2021 om 23:17

Het KRC Genk van trainer John van den Brom heeft een mentale opdoffer gekregen in de zoektocht naar Champions League-kwalificatie. In eigen huis kwam het op voorsprong tegen Shakhtar Donetsk, maar het werd uiteindelijk 1-2 voor de Oekraïense topploeg.

Genk was voor rust de onderliggende partij, moest doelman Maarten Vandevoordt een aantal keer aanspreken, maar kwam wel op voorsprong. Junya Ito bediende Paul Onuachu en de Nigeriaanse spits kopte raak: 1-0. Met die stand mocht Genk - met Mike Trésor in de basis en Carel Eiting en Cyriel Dessers als invallers - de kleedkamer opzoeken.

Genk bleef loeren op kansen via Onuachu, maar kwam steeds minder onder de druk van Shakhtar uit. Na een uur viel de gelijkmaker. Daniel Muñoz raakte tegenstander Pedrinho: ploegmaat Tetê mocht aanleggen vanaf de penaltystip en maakte de 1-1.

Het leek er enige tijd op dat het daarbij zou blijven, maar de ploeg van oud-Ajacied Lassina Traoré drukte in de slotfase alsnog door. Een goede bal van Marlos kwam tot bij Ismaily, die Alan Patrick vond: 1-2. Het was een mentale dreun die Genk niet meer te boven kwam. Het zocht nog wel naar oplossingen, maar vond die niet. Op 10 augustus mogen Van den Brom en de zijnen proberen de nederlaag goed te maken in Oekraïne.

Overige uitslagen
Sparta Praag-AS Monaco 0-2
Malmö FF-Rangers FC 2-1
CFR Cluj-BSC Young Boys 1-1
Rode Ster Belgrado-Sheriff Tiraspol 1-1
Olympiakos Piraeus-Ludogorets 1-1

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws