NEC neemt tijdelijk afscheid van spits 'voor wie de promotie iets te vroeg kwam'

NEC neemt tijdelijk afscheid van spits 'voor wie de promotie iets te vroeg kwam'

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 23:34di 03-08-2021 om 23:34

NEC heeft afscheid genomen van Thibo Baeten. De negentienjarige Belg kwam in januari over van Club Brugge, maar wordt nu bij Torino gestald: Baeten zal in het Primeravera-elftal van de club uit Turijn uitkomen.

VoetbalPrimeur maakte eind juli al gewag van een naderende transfer en NEC heeft het nieuws nu bevestigd. Baeten werd door de Nijmegenaren gehaald met het oog op de toekomst en tekende begin 2021 een contract tot 2024. NEC stond op dat moment zesde in de Keuken Kampioen Divisie, maar is inmiddels naar de Eredivisie gepromoveerd. "Thibo is een jonge, getalenteerde, spits voor wie de promotie naar de Eredivisie iets te vroeg kwam", erkent technisch directeur Ted van Leeuwen.

Op het hoogste niveau rekent NEC dus niet op Baeten. "We waren voor hem op zoek naar speeltijd. Toen Torino een spits zocht voor het Primavera-team, was de keuze voor alle partijen niet moeilijk", aldus Van Leeuwen. "Torino is een mooie club en heeft een andere cultuur, waardoor het voor Thibo een leerzaam jaar kan worden. We wensen hem dan ook alle succes in Italië."

NEC heeft na het vertrek van Baeten nog maar één spits over: de vorig seizoen aan Willem II verhuurde Ole Romeny. De Nijmegenaren maken op 14 augustus hun rentree op het hoogste niveau met een uitwedstrijd tegen Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws