Aston Villa smijt met miljoenen voor Leverkusen-aanvaller Bailey: 'Een topspeler'

Aston Villa smijt met miljoenen voor Leverkusen-aanvaller Bailey: 'Een topspeler'

04-08-2021 09:27
11

Aston Villa smijt met miljoenen voor Leon Bailey. De Jamaicaanse vleugelaanvaller komt voor maximaal 35 miljoen euro over van Bayer Leverkusen, bevestigen beide clubs.

Aston Villa en Bayer Leverkusen bereikten afgelopen weekend een akkoord over Bailey en woensdagochtend volgde de bekendmaking: de 23-jarige aanvaller verhuist voor 32 miljoen euro naar de Premier League, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 35 miljoen.

Bailey - in het verleden nog begeerd door Ajax - was na 4,5 jaar als speler van Leverkusen toe aan een nieuwe uitdaging. In 156 wedstrijden voor de Duitse club zorgde hij voor 39 goals en 26 assists. "Hij is hier van een talent een topspeler geworden", zegt sportief directeur Simon Rolfes.

Aston Villa, vorig seizoen elfde in de Premier League, gaf deze zomer al 40 miljoen euro uit aan vleugelaanvaller Emiliano Buendia, die overkwam van Norwich City. Hij en Bailey moeten Jack Grealish doen vergeten: de Engelse vedette lijkt hard op weg naar Manchester City.

Voor KRC Genk is de megatransfer van Bailey goed nieuws: door een doorverkooppercentage en solidariteitsbijdrage ontvangt de club van trainer John van den Brom vier miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s