'Zoetebier scheurt na Vitesse-'transfer' achillespees af en is maandenlang out'

'Zoetebier scheurt na Vitesse-'transfer' achillespees af en is maandenlang out'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 19:27wo 04-08-2021 om 19:27

Edwin Zoetebier heeft een valse start gemaakt bij Vitesse. De van FC Volendam overgekomen keeperstrainer is maandenlang uit de roulatie door een gescheurde achillespees, meldt De Telegraaf woensdagavond.

Zoetebier vertrok vorig seizoen bij Volendam, vanwege een 'verschil in inzicht' met de clubleiding, en vond onderdak in Arnhem. Vlak voor de start van het nieuwe seizoen heeft het noodlot echter toegeslagen. De Telegraaf meldt dat de oud-doelman – UEFA Cup-winnaar met Feyenoord in 2002 – zijn achillespees heeft afgescheurd en inmiddels al onder het mes is geweest. Zoetebier zal de komende maanden zijn werk niet kunnen doen: zijn positie moet intern opgevangen worden.

Vitesse gaat donderdagavond zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen spelen: het Ierse Dundalk komt naar Arnhem voor deel één van het onderlinge Conference League-tweeluik. Als de ploeg van Thomas Letsch doorgaat, komt het Anderlecht of het Albanese Laçi tegen in de laatste voorronde. In de Eredivisie is PEC Zwolle op 15 augustus de eerste tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws