Aston Villa stunt opnieuw op transfermarkt: vice-topscorer van '19/'20 is binnen

Aston Villa stunt opnieuw op transfermarkt: vice-topscorer van '19/'20 is binnen

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 19:47wo 04-08-2021 om 19:47

Aston Villa heeft opnieuw een verrassende transfer afgesloten. De nummer elf van het vorige Premier League-seizoen heeft erkend scherpschutter Danny Ings overgenomen van Southampton.

Ings was aan zijn laatste contractjaar bij The Saints begonnen, maar heeft nu voor drie jaar op Villa Park getekend. De drievoudig Engels international werd ooit voor acht miljoen euro gekocht door Liverpool, kon het op Anfield niet waarmaken, maar bloeide bij Southampton volledig op. Tijdens de voorbije drie Premier League-jaargangen scoorde hij 41 keer namens Southampton. 22 daarvan maakte hij er in het seizoen 2019/2020: alleen Jamie Vardy van Leicester City bleek met 23 stuks productiever.

Aston Villa haalde eerder deze zomer routinier Ashley Young terug en trok de portemonnee voor Leon Bailey (Bayer Leverkusen, 32 miljoen) en Emi Buendía (Norwich City, 38,4 miljoen). Hoeveel er voor Ings wordt betaald, is niet duidelijk. Tegenover deze inkomende transfers staat wel het naderende vertrek van vedette Jack Grealish: Manchester City staat op het punt om het Britse transferrecord te breken en heeft ruim 117 miljoen euro over voor de spelmaker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws