Ajax nog zonder Stekelenburg en Tagliafico: 'Onze ploeg is nog niet fit genoeg'

Ajax nog zonder Stekelenburg en Tagliafico: 'Onze ploeg is nog niet fit genoeg'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 20:15wo 04-08-2021 om 20:15

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft Maarten Stekelenburg en Nicolás Tagliafico buiten de ploeg gelaten voor de wedstrijd tegen Leeds United, het laatste oefenduel van deze voorbereiding. Zowel de EK- als de Copa América-ganger kampt met lichte klachten en wordt uit voorzorg buiten de ploeg gelaten.

Tagliafico lijkt bovendien het Johan Cruijff Schaal-duel met PSV te moeten missen. Met een mogelijke transfer heeft zijn absentie in elk geval niets te maken, stelt Ten Hag. "Voor zover ik weet niet", laat hij weten aan Ziggo Sport.

Hoe dan ook: Ajax lijkt nog niet daar waar Ten Hag wil zijn. "Op dit moment is onze ploeg niet fit om de speelwijze uit te voeren die ik voor ogen heb. En daar zullen we mee moeten dealen", aldus de Ajax-trainer, met de wedstrijd tegen PSV van zaterdag in het achterhoofd. "Uiteindelijk zullen we een weg moeten vinden om te winnen."

De spelers mogen ook woensdag hun borst natmaken: het Leeds United van Marcelo Bielsa staat bekend om zijn energieke speelstijl. "Ik vond het prachtig dat deze optie voorbijkwam, net als Bayern München en RB Leipzig. We spelen tegen heel veel verschillende types voetbal. Dat is prachtig aan de voorbereiding, je kunt tegen heel verschillende tactieken oefenen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws