Barcelona lijdt ondanks lucky Braithwaite eerste nederlaag van het voorseizoen

Barcelona lijdt ondanks lucky Braithwaite eerste nederlaag van het voorseizoen

04-08-2021 20:51 Laatste update: 20:53
18

FC Barcelona heeft voor het eerst tijdens zijn oefencampagne steken laten vallen. Het Oostenrijkse Red Bull Salzburg bleek in eigen huis met 2-1 te sterk voor de ploeg van Ronald Koeman, Sergiño Dest, Frenkie de Jong en Memphis Depay.

Barcelona moet het nog altijd zonder Lionel Messi stellen. Memphis startte vanaf de linkerflank en zorgde voor dreiging, maar kwam – na zijn treffers tegen Girona en VfB Stuttgart – ditmaal niet tot scoren. Ook Ronald Araújo kwam in de buurt van de openingstreffer, maar zijn kopbal ging net naast.

De grootste kans was echter voor Salzburg: na balverlies van Jordi Alba had Noah Okafor een vrijwel verlaten doel voor zich, maar de spits schoot over. Op slag van rust wist Luka Sucic zijn club alsnog op voorsprong te zetten, uit een veel moeilijker situatie. De middenvelder legde van grote afstand aan en verbijsterde doelman Neto met zijn streep: 1-0.

De tweede helft stond vooral in het teken van wissels over en weer, maar in de slotfase werd er alsnog gescoord: Martin Braithwaite stond op precies de goede plek om een gekraakt schot van Dest te toucheren en maakte met het nodige geluk de 1-1. Salzburg had vlak voor tijd echter het laatste woord: Brenden Aaronson maakte de winnende 2-1.

Barça gaat nog één keer oefenen voordat het echte werk begint. Juventus is zondag de tegenstander in de jaarlijkse strijd om de Troféu Joan Gamper. Eén week later komt Real Sociedad naar Camp Nou voor de eerste speelronde van het Primera División-seizoen.