Booy (Cambuur) herstelt voorspoedig van herseninfarct: Optimistisch gestemd

Booy (Cambuur) herstelt voorspoedig van herseninfarct: "Optimistisch gestemd"

04-08-2021 23:57 Laatste update: 05-08-2021 14:11
27

Foeke Booy herstelt voorspoedig van zijn herseninfarct. De technisch manager van SC Cambuur heeft het revalidatiecentrum eerder dan verwacht mogen verlaten, hebben de Leeuwarders woensdag bekendgemaakt.

Cambuur meldde begin juli dat Booy zijn werkzaamheden tijdelijk neer moest leggen. De oud-trainer van onder meer FC Utrecht, Sparta en Go Ahead Eagles werd na een kort verblijf in het ziekenhuis overgeplaatst naar een revalidatiecentrum. Na een kleine maand radiostilte heeft Cambuur nu opnieuw een update over de gezondheid van Booy gedeeld: hij is – sneller dan aanvankelijk voorzien – ontslagen uit het revalidatiecentrum.

Booy durft zelfs alvast vooruit te kijken, naar het moment dat hij weer aan het werk kan. "Voor wat betreft mijn herstel zijn de artsen en ik optimistisch gestemd", klinkt het. "Voorlopig neem ik nog even mijn tijd en doe het rustig aan, zodat ik uiteindelijk weer verder kan bouwen aan de prachtige club die we nu al zijn."

Booy is dankbaar voor alle steunbetuigingen die hij heeft gekregen. "Dat heeft zowel mij als mijn gezin ontzettend veel goed gedaan en we voelen ons enorm gesteund door iedereen bij en rondom SC Cambuur, alle mensen uit het voetbal, familie, vrienden en bekenden. Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk te kunnen bedanken, maar weet dat we alle berichten en attenties heel erg waarderen."