'United houdt situatie Trippier in gaten, maar wil afkoopclausule niet activeren'

'United houdt situatie Trippier in gaten, maar wil afkoopclausule niet activeren'

05-08-2021 12:01
11

Manchester United blijft de situatie van Kieran Trippier in de gaten houden. The Red Devils hebben interesse in de rechtsback van Atlético Madrid en zelf staat Trippier ook open voor een terugkeer naar de Premier League.

Dat meldt Marca donderdag. Atlético wil Trippier deze zomer niet verkopen. Desondanks blijft de dertigjarige Engelsman een transfertarget voor Manchester United. De nummer twee van Engeland kan Trippier voor veertig miljoen euro overnemen, door zijn afkoopclausule te activeren. Dat bedrag wil United alleen niet betalen, omdat Aaron Wan-Bissaka al de eerste keuze is op de rechtsbackpositie.

Coach Diego Simeone kan Trippier daarnaast goed gebruiken bij Atléti, aangezien de Madrilenen weinig opties hebben voor zijn positie. Sime Vrsaljko is namelijk op weg naar de uitgang, terwijl Santiago Arias net is teruggekeerd van een blessure.

Trippier kwam in de zomer van 2019 naar Atlético Madrid. Daarvoor was hij speler van Tottenham Hotspur. Afgelopen seizoen speelde hij 25 competitieduels voor Atlético. Trippier miste een aantal duels vanwege een gokschorsing.