'FC Twente meldt zich bij PSV voor verrassende huurdeal'

'FC Twente meldt zich bij PSV voor verrassende huurdeal'

Gepubliceerd: donderdag 5 augustus 2021 om 14:44do 05-08-2021 om 14:44

FC Twente hoopt Michal Sadilek te huren van PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad maken de Tukkers kans op de komst van de 22-jarige Tsjech, maar is er wel concurrentie van Sparta Praag.

Sadilek was deze zomer nog invaller tijdens het EK-duel tussen Tsjechië en Nederland. De middenvelder wordt omschreven als 'topversterking' voor Twente. PSV staat open voor een huurdeal, vermoedelijk met optie tot koop. Het contract van Sadilek loopt medio 2022 af in het Philips Stadion, maar de Eindhovenaren hebben de optie om deze met een jaar te verlengen. 

Sadilek staat zelf ook open voor een overstap naar De Grolsch Veste, stelt het ED. Hij hakt vermoedelijk snel de knoop door tussen Twente en Sparta Praag. Het afgelopen seizoen speelde de kleine Tsjech op huurbasis voor Slovan Liberec in zijn vaderland. Daar groeide hij uit tot steunpilaar en verdiende hij een plekje in de EK-selectie.

Bij PSV is zijn perspectief desondanks gering. Sadilek moet onder meer Ibrahim Sangaré, Marco van Ginkel en Davy Pröpper voor zich dulden in de pikorde. Net als Pablo Rosario en Sadilek kan ook Erick Gutiérrez nog vertrekken. De Brabanders beraden zich daarom nog op een versterking.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws