Van Dijk terug in de Liverpool-basis: wissel na foutloze 43 minuten

Van Dijk terug in de Liverpool-basis: wissel na foutloze 43 minuten

05-08-2021 18:47
8

Virgil van Dijk heeft zijn rentree in de basis van Liverpool gemaakt. De verdediger van The Reds, die lang uit de roulatie was met een zware knieblessure, mocht in het oefentreffen met Bologna (2-0) in de basis beginnen.

Vorige week mocht hij al invallen tegen Hertha BSC, maar met zijn basisplaats tegen Bologna is de Nederlandse stopper echt terug. Voor het eerst sinds 17 oktober 2020, toen Van Dijk met zijn club tegen Everton speelde en zwaar geblesseerd raakte door een charge van Jordan Pickford, stond zijn naam weer op het wedstrijdformulier.

Van Dijk speelde prima en werd volgens afspraak na 43 minuten gewisseld. Op dat moment stond het al 2-0 door goals van Diogo Jota en Sadio Mané en achterin was de Oranje-international amper in de problemen gekomen. Rhys Williams kwam in zijn plaats.

Het is de bedoeling dat Van Dijk in de laatste oefenwedstrijden van Liverpool toewerkt naar honderd procent wedstrijdfitheid. The Reds spelen nog tegen Athletic Club en Osasuna, voordat over een kleine twee weken de Premier League begint met een uitwedstrijd bij Norwich City. Op 1 september speelt Oranje een interland en Van Gaal lijkt dus een beroep te kunnen doen op de captain.