AD: Van Gaal peilde stemming bij 'kopstukken' Van Dijk, Wijnaldum en Memphis

AD: Van Gaal peilde stemming bij 'kopstukken' Van Dijk, Wijnaldum en Memphis

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 21:28wo 04-08-2021 om 21:28

De KNVB maakte woensdag de comeback van Louis van Gaal officieel. De trainer gaat voor de derde keer als bondscoach aan de slag en moet het Nederlands elftal naar het WK van 2022 zien te leiden: volgens het Algemeen Dagblad had Van Gaal tijdens de verkennende gesprekken al contact met de bepalende spelers van Oranje.

Vlak na de verloren EK-wedstrijd tegen Tsjechië werd al duidelijk dat de positie van Frank de Boer onhoudbaar was en dat Van Gaal 'niet bij voorbaat onwelwillend' tegenover het bondscoachschap stond. Kort daarna reisde de KNVB-top af naar Portugal, voor een onderhoud met de oude bekende. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Van Gaal daarna de stemming gepeild bij 'de kopstukken' van het Nederlands elftal: de van een zware blessure terugkomende aanvoerder Virgil van Dijk, plaatsvervangend captain Georginio Wijnaldum en aanjager Memphis Depay. 'De uitkomst van dat aftasten was positief', aldus het AD.

Wijnaldum en Memphis werkten al samen met Van Gaal tijdens diens vorige periode als bondscoach: in 2014 keerden ze terug uit Brazilië met een bronzen WK-medaille. Van Dijk – die het vorige EK over moest slaan – maakte pas na dat toernooi in 2014 zijn debuut als international.

Medio augustus zal Van Gaal zijn eerste voorselectie bekendmaken, met het oog op de belangrijke interlandperiode van begin september. Het Nederlands elftal speelt dan WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Van Gaal Oranje alsnog naar het WK leiden?

Ja
90%
Nee
10%
(1971 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws