Officieel: Nederlands elftal voor de derde keer in handen van Van Gaal

Officieel: Nederlands elftal voor de derde keer in handen van Van Gaal

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 11:00wo 04-08-2021 om 11:00

Laatste update: woensdag 4 augustus 2021 om 11:16wo 04-08-2021 om 11:16

Louis van Gaal en de KNVB hebben elkaar voor de derde keer gevonden. De 69-jarige Amsterdammer was tussen 2000 en 2002 en tussen 2012 en 2014 al bondscoach: nu moet hij het Nederlands elftal naar het WK in Qatar zien te leiden.

Van Gaal is de opvolger van zijn oude pupil Frank de Boer, die na de EK-uitschakeling tegen Tsjechië opstapte. De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München vertrok in 2016 bij Manchester United en zat sindsdien zonder club: Van Gaal heeft de deur echter altijd op een kier gehouden voor een nieuwe uitdaging.

De technische staf van Van Gaal bestaat uit assistenten Danny Blind en Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek. Het viertal tekent tot en met het WK van 2022 in Qatar en start met onmiddellijke ingang. Volgende week moet de voorselectie voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september) al bepaald worden.

"We staan de komende maanden voor de opdracht om ons te kwalificeren voor het WK. Daarvoor hebben we een minimale voorbereidingsperiode", weet Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB. "Met het oog op deze klus zochten we een coach met uitzonderlijke kwaliteiten, die bovendien snel kan anticiperen en voor wie het bondscoachschap geen geheimen kent."

"Met zijn ervaring en staat van dienst op het allerhoogste niveau hebben we in onze ogen met Louis van Gaal díe coach in huis", aldus Hoogma. "Het contact was snel gelegd en we hebben sindsdien veelvuldig met elkaar gesproken. In de afgelopen dagen hebben we samen zorgvuldig de puntjes op de i kunnen zetten. Wij zijn blij dat Louis deze klus op zich neemt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Van Gaal de ideale Oranje-bondscoach?

Ja
79%
Nee
21%
(6672 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws