Van Gaal officieel terug als bondscoach van Oranje: 'Er is weinig tijd'

Van Gaal officieel terug als bondscoach van Oranje: 'Er is weinig tijd'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 11:18wo 04-08-2021 om 11:18

Louis van Gaal wil geen tijd verliezen: begin september speelt het Nederlands elftal drie cruciale WK-kwalificatiewedstrijden, waardoor de nieuwe bondscoach vier weken heeft om de ploeg naar zijn hand te zetten.

De KNVB presenteerde Van Gaal woensdagochtend. De 69-jarige Amsterdammer gaat tot en met het WK van 2022 in Qatar aan de slag en neemt Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek mee als assistenten.

"Het Nederlands voetbal is mij altijd aan het hart gegaan en het bondscoachschap is in mijn ogen een sleutelpositie voor het verder brengen van ons voetbal", zegt Van Gaal. "Bovendien beschouw ik het als een eer het Nederlands elftal te coachen."

Het moet meteen gebeuren, weet de bondscoach. "Er is weinig tijd tot de eerstvolgende kwalificatiewedstrijden (tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije, red.), die direct cruciaal zijn voor deelname aan het WK. De focus gaat daarom meteen voor 100 procent op de spelers en de aanpak. Daarvoor ben ik tenslotte aangesteld."

"Het is goed om weer terug te zijn in Zeist. Inmiddels heb ik al een aantal spelers gesproken en samen met de KNVB is de technische staf samengesteld. Ik kijk er enorm naar uit om met elkaar de klus te klaren", besluit Van Gaal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Van Gaal de beste bondscoach?

Ja
81%
Nee
19%
(3787 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws