Vitesse op rapport: Bazoer is de onbetwiste uitblinker en vier onvoldoendes

05-08-2021 20:53
22

Het Europese avontuur van Vitesse is door het onnodige gelijkspel tegen Dundalk in mineur begonnen. De zwakke Ieren strooiden de Arnhemmers zand in de ogen en sleepten na rust een 2-2 gelijkspel uit het vuur. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Markus Schubert – 5: de Duitse doelman moet Remko Pasveer doen vergeten in GelreDome en heeft de eerste stap nog niet kunnen zetten. Waarom kwam hij uit bij de 1-2? Dat had Schubert slimmer aan moeten pakken.

Million Manhoef – 7: is normaal gesproken een speler die de linkerflank moet bestrijken, maar 'stierde' donderdagavond op rechts zoals Denzel Dumfries dat bij Oranje deed. Stond met een knappe actie aan de basis van de 1-0 van Bero.

Danilho Doekhi – 5: de nieuwe aanvoerder van Vitesse was 75 minuten scherp, maar verloor het overzicht één keer. Dat kwam hem meteen duur te staan. Mede door de fout van keeper Schubert scoorde McEleney en blameerden de Arnhemmers zich.

Riechedly Bazoer – 8: met afstand de beste speler op het veld. Bazoer heerste en verdeelde, lag aan de basis van zowat iedere aanval en strooide met lange passes op maat. Hoe lang kan Vitesse hem nog binnenboord houden?

Tomas Hajek – 4.5: Patrick McEleney is geen speler waar Hajek een kopduel van zou moeten verliezen, maar toch gebeurde het. De totaal onnodige Ierse goal was voor een groot deel op zijn conto te schrijven.

Maximilian Wittek – 6: één van de actiefste en fitste spelers op het veld, maar had wel meer moeten doen toen de voorzet op de 1-1 werd gegeven. Dat overschaduwt een verder degelijke prestatie van de Duitser.

Yann Gboho – 7: de van Stade Rennais gehuurde Fransman had geen last van plankenkoorts in zijn officiële debuut voor de Arnhemmers. Aan dit lefgozertje zal Vitesse dit seizoen nog veel plezier gaan beleven.

Sondre Tronstad – 6: is de stille kracht op het middenveld dat trainer Thomas Letsch geformeerd heeft, maar speelt een o zo belangrijke rol. Tronstad loopt waar hij moet lopen en weet wat hij met een bal aan zijn voet moet doen.

Matus Bero – 6.5: staat niet bekend om zijn vele doelpunten, maar prikte nu al in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen raak namens Vitesse. Dat belooft veel voor de komende maanden.

Nikolai Frederiksen – 5.5: de nieuwe spits was heel erg actief en vastberaden om indruk te maken. Dat lukte maar ten dele, want het aantal schoten dat hij ondernam was wat overdreven. Als hij met zijn verstand gaat spelen, kan Frederiksen een goede aanwinst blijken.

Lois Openda – 6: de wapens en tekortkomingen van Openda worden eigenlijk iedere wedstrijd duidelijk. Met zijn snelheid kan hij verdedigingen tot wanhoop dwingen, maar een gebrek aan rust en overzicht blijft hem opbreken. Het resultaat: een goal en een rode kaart binnen twee minuten.

Invallers

Oussama Darfalou – x: viel na 68 minuten in voor Nikolai Frederiksen en speelde te kort voor een beoordeling.

Oussama Tannane – x: viel na 68 minuten in voor Yann Gboho en speelde te kort voor een beoordeling.

Julian von Moos – x: viel na 77 minuten in voor Riechedly Bazoer en speelde te kort voor een beoordeling.

Dominik Oroz – x: viel na 83 minuten in voor Million Manhoef en speelde te kort voor een beoordeling.