Uitblinker Til wilde Linssen goal gunnen: 'Hij zei constant dat hij ongeluk had'

Uitblinker Til wilde Linssen goal gunnen: 'Hij zei constant dat hij ongeluk had'

05-08-2021 22:42
15

Guus Til is blij met de overwinning van Feyenoord bij FC Luzern (0-3) en met de twee goals die hij maakte in dat duel. De 23-jarige middenvelder denkt dat de Rotterdammers zo'n resultaat 'wel even nodig hadden'.

Voor de camera van ESPN krijgt Til na de wedstrijd de vraag wat hij van zijn eigen optreden vond. "Wel prima, toch?", antwoordt Til lachend. "Weer twee goaltjes erbij. Of ik niet weer een derde wilde maken? Bryan wilde ook scoren. In de wedstrijd zei hij ook heel de tijd: Ik heb een beetje ongeluk, man. Ik wilde op het laatst een bal naar hem spelen, maar daar zat net een voetje tussen. Maar uiteindelijk gaat het team voor."

Til stelt dat het goede resultaat op dit moment erg goed van pas komt voor Feyenoord. "We zien nu dat we op deze manier echt goed voetbal kunnen spelen", vertelt de enkelvoudig international. "Ik denk dat het team dit wel even nodig had na die wedstrijden tegen Drita."

Tegen Luzern kwam Til dus twee keer tot scoren. Hij beschrijft desgevraagd zijn doelpunten. "Bij de eerste goal was de voorzet niet heel makkelijk te verwerken", vertelt hij. "Dat deed ik goed. Daarna moet je snel handelen. Ik deed het puur op gevoel. De bal kwam precies goed, daarna haalde ik gewoon uit. Bij de tweede wilde ik hem eerst hard langs de keeper schieten, maar ik zag dat ik dicht op hem stond. Ik dacht: De enige manier om de bal erin te krijgen, is door hem te liften.