Spelersrapport Feyenoord: Til beste van drie uitblinkers, geen enkele onvoldoende

Spelersrapport Feyenoord: Til beste van drie uitblinkers, geen enkele onvoldoende

05-08-2021 22:30 Laatste update: 22:30
229

Feyenoord heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de derde voorronde van de Conference League. De heenwedstrijd tegen FC Luzern draaide uit op een overtuigende zege: 0-3. VoetbalPrimeur maakt rapport op van het Europese avondje in Zwitserland.

Justin Bijlow - 6,5: kreeg weinig tot niets te doen, omdat Luzern ook weinig tot niets creëerde. De acht schoten op doel van de Zwitsers konden Bijlow niet verontrusten.

Marcus Pedersen - 6: Feyenoord heeft nu ook aan de rechterkant weer een offensieve rechtsback in de gelederen. Pedersen was alleen wat te druistig om aanvallend ook écht van waarde te zijn.

Gernot Trauner - 7,5: een verdediger die het spelletje kan 'lezen'. Trauner maakte een rustige en goede indruk tijdens zijn eerste officiële optreden voor Feyenoord. Zowel aan de bal als verdedigend met vlag en wimpel geslaagd.

Marcos Senesi - 6,5: ook voor Senesi is de komst van Trauner goed nieuws. De Argentijn komt meer in zijn kracht met de bal aan zijn voet en kwam tegen Luzern nauwelijks in de problemen.

Tyrell Malacia - 6,5: over Malacia hoeft geen enkele Feyenoord-supporter zich zorgen te maken. De linksback redde zich ook in Zwitserland meer dan prima.

Orkun Kökcü - 7: de kritiek op zijn spel zwelde alweer aan, maar in een 'diepere' rol op het middenveld toonde Kökcü beterschap. De middenvelder zocht de oplossing vooruit en speelde simpel als het simpel moest.

Jens Toornstra - 7: in tegenstelling tot voorgaande jaren hoeft Toornstra nu een keer niet keihard te knokken voor een basisplaats. De aanvoerder van Feyenoord is constant in beweging en past daardoor perfect in het voetbal dat Slot voor ogen heeft.

Guus Til - 8: hoe word je binnen enkele weken een publiekslieveling? Conference League-koning Til laat het zien. Hij scoorde twee keer, staat nu op vijf goals in Europa en heeft in augustus al vaker gescoord dan Nicolai Jörgensen in het hele vorige seizoen.

Alireza Jahanbakhsh - 6,5: Jahanbakhsh begint er steeds beter in te komen. Het laatste zetje ontbreekt vaak nog, maar dat valt wel te verklaren door zijn gebrek aan wedstrijdritme.

Bryan Linssen - 6: deed wat er van hem werd verwacht. Linssen verzette bergen werk, maar dook als spits niet vaak op in scoringspositie.

Luis Sinisterra - 7,5: gaf de assist bij de openingstreffer van Til en bleef ook daarna een plaag voor zijn directe tegenstander. Vlak voor tijd kreeg hij de beloning in de vorm van de 0-3.

Invallers
Róbert Bozeník - x: viel na 74 minuten in voor Jahanbakhsh en speelde te kort voor een beoordeling.

Leroy Fer - x: viel na 77 minuten in voor Kökcü en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot - 8: het gaat de goede kant op met Feyenoord, dat zich in Zwitserland heeft gepresenteerd als een leuk elftal met potentie. De signatuur van Slot is nu al te zien en dat verdient alle lof.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)