'Spannendste seizoen ooit' in de KKD gaat beginnen: 'De top is breder geworden'

'Spannendste seizoen ooit' in de KKD gaat beginnen: 'De top is breder geworden'

Gepubliceerd: vrijdag 6 augustus 2021 om 16:34vr 06-08-2021 om 16:34

De strijd om promotie naar de Eredivisie wordt spannender dan ooit. Dat zegt Mike Snoei, voormalig trainer van De Graafschap. Hij slaagde er met de Superboeren niet in om de Keuken Kampioen Divisie achter zich te laten.

Dat betekent dat die competitie alsmaar spannender wordt. Met clubs als ADO Den Haag, VVV-Venlo, FC Emmen, NAC Breda, De Graafschap, Almere City en FC Volendam zijn er voldoende clubs die op de bovenste twee plaatsen azen. "Er steekt er niet één bovenuit", zegt Snoei tegen het Algemeen Dagblad. "De top is breder geworden en dat maakt het zo lastig."

Het enthousiaste thuispubliek bij diverse clubs zou beslissend kunnen zijn. "De Graafschap is een volksclub", weet de oefenmeester. "En wij hebben het voor de coronaperiode steeds heel lastig gehad tijdens de uitwedstrijden bij NAC, waar 19.000 supporters in het stadion zitten. Dat maakt het allemaal wel weer extra mooi."

De Parel van het Zuiden heeft volgens Snoei onderaan de streep een klein voordeeltje. "Die begrotingen blijven belangrijk, dat heb je de afgelopen twee seizoenen gezien. Dan kun je alle posities dubbel bezetten en kom je niet in de problemen bij blessures. NAC heeft dat goed voor elkaar. Daar zit voldoende kwaliteit. FC Emmen ook, zij hebben heel veel nieuwe spelers gehaald. Maar ik denk dat NAC de topfavoriet is om te promoveren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws