Ten Hag geeft inkijkje in Ajax-selectie voor duel met PSV: vijftal afwezig

Ten Hag geeft inkijkje in Ajax-selectie voor duel met PSV: vijftal afwezig

06-08-2021 17:55
119

Ajax zal het in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zonder Antony, Perr Schuurs, Maarten Stekelenburg, Zakaria Labyad en Mohammed Kudus moeten stellen. Daartegenover staat dat Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez wél van de partij zullen zijn.

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met PSV wordt Ten Hag gevraagd naar de afwezigen bij Ajax. "Anonty, Perr Schuurs en Maarten Stekelenburg zijn er niet bij", antwoordt de Ajax-coach. Later vertelt Ten Hag ook dat Labyad afwezig zal zijn, net als de nog steeds geblesseerde Kudus. Antony is met Brazilië nog actief op de Olympische Spelen, terwijl Schuurs kampt met een kuitblessure en ook Stekelenburg niet helemaal fit is.

Tagliafico kampte afgelopen week ook met (licht) blessureleed. Om die reden liet de Argentijnse linksback het oefenduel met Leeds United ook schieten. Tegen PSV is hij echter weer van de partij. "Ja, hij is beschikbaar", reageert Ten Hag kort. Ook Álvarez, die vrijdag de groepstraining pas weer hervatte bij Ajax, is inzetbaar. De Mexicaan was afgelopen weken met zijn land actief op de Gold Cup.

De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV staat zaterdagavond om 20.00 uur gepland. De wedstrijd wordt afgewerkt in de Johan Cruijff Arena, waar ook PSV-fans in het uitvak zullen zitten.