'Ik weet dat Conte het graag aan was gegaan bij het Nederlands elftal'

'Ik weet dat Conte het graag aan was gegaan bij het Nederlands elftal'

Wesley Sneijder vindt de terugkeer van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal niet logisch. Hij had liever gezien dat de KNVB voor een jongere trainer of een buitenlander was gegaan. Sneijder noemt Antonio Conte.

De KNVB maakte deze week de terugkeer van Van Gaal bekend. Sneijder werkte van 2012 tot 2014 met hem samen. "Nee, ik vind het niet logisch", zegt Sneijder bij De Oranjezomer. "Met Frank de Boer zetten ze in op een bondscoach voor de lange termijn. Je maakt mij niet wijs dat Van Gaal iemand is voor de lange termijn. Waarom zoek je steeds naar een Nederlander? Er zijn zat goede trainers, maar kijk dan eens verder. In het buitenland zijn er ook heel veel."

"Er was echt wel een buitenlandse toptrainer die graag het Nederlands elftal wil trainen. Ik weet dat Conte het graag aan was gegaan. Die doet het niet voor het geld, maar dat is prestige. Daar moet je dan een keer mee in gesprek gaan", zegt Sneijder.

Dat Danny Blind en Henk Fraser de assistenten van Van Gaal zijn, vindt Sneijder ook niet logisch. "Vijf jaar geleden had ik me niet kunnen bedenken dat er een assistent-bondscoach bij zou zitten die ook nog actief is in de Eredivisie. Dat is een gemaakte functie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s