Ik had me bij PSV nooit zo kunnen ontwikkelen als ik bij Ajax heb gedaan

"Ik had me bij PSV nooit zo kunnen ontwikkelen als ik bij Ajax heb gedaan"

07-08-2021 00:00
166

Perr Schuurs is niet van plan om te vertrekken bij Ajax. Hij raakte vorig seizoen zijn basisplaats kwijt, maar dat geeft hem juist meer motivatie om die terug te verdienen. Een vertrek is dan ook geen optie.

Schuurs had het de afgelopen maanden moeilijk en verloor zijn basisplek aan Jurriën Timber. "Maar ik blijf bij Ajax", verzekert hij Het Parool. "Ik heb niet voor niets vijf maanden geleden mijn contract verlengd. Het is niet makkelijk om bij Ajax terecht te komen, dan moet je ook niet te snel het hoofd buigen."

Schuurs maakte in 2018 de overstap van Fortuna Sittard naar Ajax. Hij kon ook naar PSV.  "Ik heb bewust voor deze uitdaging gekozen. En ik heb er geen spijt van. Ik had me bij PSV nooit zo kunnen ontwikkelen als ik bij Ajax heb gedaan. De stijl van spelen van Ajax – veel moeilijker ga je het niet krijgen als centrale verdediger, met vijftig meter ruimte in je rug."

"Waarom zou ik weggaan? Ik ben pas 21. Als je bij deze club mag voetballen, moet je die kans pakken. Het is heel speciaal om bij Ajax te spelen, en eigenlijk ook een beloning."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s