Twente heeft wéér beet: PSV neemt voorschot op definitief vertrek Sadílek

Twente heeft wéér beet: PSV neemt voorschot op definitief vertrek Sadílek

Gepubliceerd: zaterdag 7 augustus 2021 om 17:14za 07-08-2021 om 17:14

Laatste update: zaterdag 7 augustus 2021 om 17:22za 07-08-2021 om 17:22

FC Twente heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Michal Sadílek komt op huurbasis over van PSV en blijft misschien wel definitief in de Grolsch Veste.

De 22-jarige Tsjech brak onder Mark van Bommel door bij PSV, maar raakte na het vertrek van de trainer op een zijspoor. Vorig seizoen werd hij al verhuurd aan Slovan Liberec in zijn geboorteland, komend seizoen is hij dus bij FC Twente te bewonderen. De Tukkers hebben een optie tot koop in de huurovereenkomst opgenomen.

Sadílek komt ex-ploeggenoot Lars Unnerstall én een landgenoot tegen in Enschede. "Dat ik binnenkort met Vaclav Cerny op het veld sta, is bijzonder en maakt het extra mooi", laat hij weten aan de clubkanalen. "FC Twente is een mooie club met een goede selectie. Ze stralen ambitie uit. Ik wil graag in beeld blijven bij de nationale selectie van Tsjechië en daarom is het belangrijk dat ik speelminuten maak."

FC Twente heeft dit seizoen alweer tien nieuwe spelers binnengehaald: naast Unnerstall en Sadílek kwamen ook Giovanni Troupée, Robin Pröpper, Manred Ugalde, Jody Lukkoki, Virgil Misidjan, Ricky van Wolfswinkel, Dimitrios Limnios en de vorig seizoen al gehuurde Vaclav Cerny. Nummer elf is bovendien ook onderweg: Michel Vlap zal gehuurd worden van Anderlecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws