PSG buigt achterstand om en ontsnapt bij debuut Wijnaldum aan nieuwe averij

PSG buigt achterstand om en ontsnapt bij debuut Wijnaldum aan nieuwe averij

07-08-2021 22:50
66

Het sterrenensemble van Paris Saint-Germain is de eerste speelronde van het Ligue 1-seizoen schadevrij doorgekomen. De ploeg uit de Lichtstad maakte tegen regerend Ligue 2-kampioen Troyes een vroege achterstand ongedaan en won met 1-2.

PSG eindigde vorig seizoen verrassend achter Lille OSC als tweede en moest de Franse Supercup aan datzelfde Lille laten. Tegen Troyes leek het heel even ook de verkeerde kant op te gaan. Oualid El Hajjam kopte binnen tien minuten al de 1-0 voorbij Keylor Navas, die bij afwezigheid van Gianluigi Donnarumma het doel verdedigde.

De gasten uit Parijs stelden echter razendsnel orde op zaken en stonden twaalf minuten na de openingstreffer op een 1-2 voorsprong. Achraf Hakimi knalde de bal vanuit een moeilijke hoek voorbij doelman Gauthier Gallon en Mauro Icardi bleef ijzig kalm nadat hij een pass van Kylian Mbappé in ontvangst had genomen.

Jimmy Giraudon voorkwam kort daarna ook nog de 1-3 van Mbappé, maar dat bleek geen dure misser voor PSG. Debutant Georginio Wijnaldum en zijn ploeggenoten trokken de punten over de streep, waardoor PSG zich meteen aan kop van de ranglijst nestelt. Titelhouder Lille opent zondag de nieuwe Ligue 1-campagne met een uitwedstrijd tegen FC Metz.