Botman scoort in vijandelijk en eigen doel, Brobbey belangrijk voor Leipzig

Botman scoort in vijandelijk en eigen doel, Brobbey belangrijk voor Leipzig

08-08-2021 17:10 Laatste update: 21:32
42

Sven Botman heeft een hoofdrol vertolkt in de eerste competitiewedstrijd van Lille als regerend en verdedigend kampioen. Les Dogues speelden met 3-3 gelijk en dat kwam mede door een goal voor én tegen van de Nederlandse verdediger.

FC Metz - Lille OSC 3-3
Kampioen Lille heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe Ligue 1-seizoen niet gewonnen. Op bezoek bij Metz werd in een spectaculair duel met 3-3 gelijkgespeeld door de ploeg van Sven Botman, die een hoofdrol vertolkte. Hij kopte zelf de 0-1 tegen de touwen, maar was met een eigen doelpunt ook verantwoordelijk voor de 3-1 van Metz. In de slotfase pakten Les Dogues toch nog een punt via Jonathan Ikoné en Burak Yilmaz.

Wedden

Meer odds

OGC Nice - Stade Reims 0-0
Het treffen in Zuid-Frankrijk had een sterk Nederlands tintje. Zo debuteerden Justin Kluivert en Pablo Rosario voor Les Aiglons en had de trainer van Reims een basisplaats in petto voor Kaj Sierhuis. Geen van die drie spelers greep een hoofdrol en dat lukte sowieso niemand. Nice had het betere van het spel, maar wist de vijandelijke code niet te kraken en dus eindigde het treffen zoals het begonnen was.

RB Leipzig - Viktoria Berlin 1-0
Daags na de bekerzege van Leipzig op SV Sandhausen (0-4) speelden Die Roten Bullen alweer een oefenwedstrijd en was Brian Brobbey de gevierde man. De van Ajax overgekomen spits maakte het enige doelpunt van de wedstrijd tegen derdeklasser Viktoria Berlin en liet zich daarmee zien aan trainer Jesse Marsch. De Amerikaan liet Brobbey zaterdag tegen Sandhausen ook al ruim twintig minuten meespelen.