'Southampton wil Ings-vertrek opvangen door oude bekende terug te halen'

'Southampton wil Ings-vertrek opvangen door oude bekende terug te halen'

09-08-2021 11:43
29

Alex Oxlade-Chamberlain staat voor een terugkeer op het oude nest. Southampton, de club waar hij zijn opleiding genoot, wil hem op huurbasis overnemen van Liverpool en terughalen naar St. Mary's.

Dat melden verscheidene Britse tabloids. Volgens The Sun is Saints-coach Ralph Hasenhüttl vastberaden om de carrière van Oxlade-Chamberlain nieuw leven in te blazen door hem terug te halen naar de zuidkust. Daily Mail meldt dat de Liverpool-middenvelder de eerste optie is om het vertrek van Danny Ings op te vangen. Ings vertrok onlangs naar Aston Villa.

Oxlade-Chamberlain kwam in 2017 van Arsenal naar Liverpool, maar is mede door blessures nooit een onbetwiste basisklant geweest. Vorig seizoen kwam de 27-jarige middenvelder in zeventien Liverpool-duels in actie, waarin hij goed was voor één doelpunt en een assist. De afgelopen jaargang verhuurden The Reds ook Takumi Minamino al aan Southampton. 

De aanvallende middenvelder speelde nooit in de Premier League voor The Saints, maar was als jongeling wel in de League One voor de club actief. In het seizoen 2010/2011 kwam hij in 34 competitiewedstrijden in actie en verdiende daarmee zijn transfer naar Arsenal. The Gunners legden destijds bijna veertien miljoen euro op tafel.