Witte rook uit De Kuip: Feyenoord presenteert met Aursnes zesde zomeraanwinst

Witte rook uit De Kuip: Feyenoord presenteert met Aursnes zesde zomeraanwinst

Gepubliceerd: dinsdag 10 augustus 2021 om 17:00di 10-08-2021 om 17:00

Laatste update: dinsdag 10 augustus 2021 om 17:09di 10-08-2021 om 17:09

Het is officieel: Feyenoord versterkt zich met Fredrik Aursnes. De Noorse middenvelder (25) komt over van Molde FC, dat zijn vertrek zondagavond al aankondigde.

Aursnes landde maandag in Nederland, onderging dinsdag een medische keuring in Rotterdam en zette aansluitend zijn handtekening onder een driejarig contract. Hij gaat in De Kuip met rugnummer 17 spelen en sluit volgens de club 'snel' aan bij de selectie.

Aursnes is na rechtsback Marcus Pedersen de tweede speler van Molde FK die voor Feyenoord kiest. De nieuwste versterking van de Rotterdamse club kwam in de afgelopen seizoenen tot 193 officiële wedstrijden, waarin hij 20 keer scoorde en 32 keer een assist gaf. Dit jaar maakte Aursnes zijn debuut voor Noorwegen.

Feyenoord leek aanvankelijk voor Joey Veerman te gaan, maar de vraagprijs van sc Heerenveen bleek onhaalbaar voor technisch directeur Frank Arnesen. Hij koos vervolgens voor Aursnes, die ook in de concrete belangstelling van Werder Bremen stond. Verder Atlético Madrid en Atalanta Bergamo hadden naar verluidt interesse.

Aursnes is na Pedersen, Alireza Jahanbakhsh, Ofir Marciano, Gernot Trauner en Guus Til de zesde zomerversterking van Feyenoord.

Snel meer...

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws