Chelsea rondt monstertransfer af: Lukaku gaat voor tweede kans op Stamford Bridge

Chelsea rondt monstertransfer af: Lukaku gaat voor tweede kans op Stamford Bridge

12-08-2021 18:57
41

Romelu Lukaku mag zich officieel speler van Chelsea noemen. De winnaar van de Champions League neemt de Belgische spits voor 115 miljoen euro over van Internazionale.

Lukaku is na Jack Grealish, die vorige week voor 117,5 miljoen euro de overstap maakte van Aston Villa naar Manchester City, de duurste Premier League-voetballer aller tijden. Chelsea doet overigens geen mededelingen over de exacte transfersom. Lukaku gaat bijna 300 duizend euro per week verdienen, melden Engelse media.

Lukaku gaat op Stamford Bridge voor zijn tweede kans. Chelsea haalde hem in 2011 voor 22 miljoen euro op bij Anderlecht, maar de Belgische spits wist niet te aarden en tekende na huurperiodes bij West Bromwich Albion en Everton definitief bij Everton. Na een mislukte periode bij Manchester United bloeide Lukaku de laatste twee seizoenen helemaal op in dienst van Internazionale.

"Het is een lange reis geweest", vat hij samen in gesprek met de Chelsea-kanalen. "Ik kwam hier binnen als een kind, die nog het nodige te leren had. Nu kom ik terug met veel meer ervaring en volwassenheid. Ik heb een speciale band met deze club. Als kind was ik al fan van Chelsea en ik hoop nog veel meer prijzen te pakken met deze club."

De monsterdeal tussen Chelsea en Inter heeft overigens ook gevolgen voor PSV. De Eindhovense club is bereid mee te werken aan een vertrek van Denzel Dumfries, maar wachtte lang op het moment dat de noodlijdende kampioen van Italië de transfersom kon ophoesten. Nu kan PSV alsnog vijftien miljoen euro incasseren.