Toornstra over uitgelekt screenshot: 'Zou ik in 't echt ook tegen Berghuis zeggen'

Toornstra over uitgelekt screenshot: 'Zou ik in 't echt ook tegen Berghuis zeggen'

11-08-2021 07:37 Laatste update: 07:59
116

De telefoon van Jens Toornstra stond afgelopen zomer opeens roodgloeiend, nadat het veelbesproken screenshot van de Feyenoord-groepsapp was uitgelekt. De langst dienende Feyenoord-speler weerspreekt echter dat de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis uit is gekotst door zijn oud-collega's.

Berghuis verliet de speciale groepsapp die voor het voorseizoen aan was gemaakt, Toornstra reageerde met een lachende emoji en de tekst 'jij ook succes man'. "Dat zou ik in het echt ook tegen hem zeggen, zo gaan wij als spelers met elkaar om", verklaart hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Toornstra benadrukt dat de overige Feyenoorders geen hekel hebben aan Berghuis, ook al zou het veelbesproken screenshot die indruk kunnen wekken. "Beeldvorming in de media kan soms keihard zijn."

Toornstra neemt Berghuis, al sinds 2016 zijn collega, persoonlijk niets kwalijk. "Hij heeft de ideale leeftijd om nog een stap te maken. Waarheen, dat was dan aan hem. Ik had het nooit gedaan, Ajax, maar ik zat niet in zijn situatie", verklaart de viervoudig Oranje-international. "Er werd online vaak geschetst dat wij hem niet mochten, maar dat was heel kort door de bocht."

Het uitlekken van het groepsgesprek had voor Toornstra nog een staartje. De middenvelder liet eerder al – door middel van een Instagram-post – met een knipoog weten dat hij een nieuw telefoonnummer had genomen, omdat hij plat werd gebeld. "Ik zat opeens in groepsapps met wildvreemde mensen. Bijvoorbeeld eentje waar ook Bryan Linssen in werd gezet. Aangemaakt door een zogenaamde teammanager die vertelde dat we de volgende dag om acht uur op de club aanwezig moesten zijn. Er werd gebeld door mensen die pizza's wilden komen bezorgen, want die had ik blijkbaar besteld. De marktplaatsadvertentie voor mijn televisie, die ik helemaal niet kwijt wilde, was ook een succes."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie