Derksen wil persoonsbeveiliging voor Berghuis, ook Grapperhaus laat zich horen

Derksen wil persoonsbeveiliging voor Berghuis, ook Grapperhaus laat zich horen

11-08-2021 22:07
423

Johan Derksen vraagt zich af of de aangifte van Steven Berghuis zin heeft. Derksen werd, of wordt misschien nog steeds, bedreigd en spreekt uit ervaring. De analist keurt de bedreigingen aan het adres van Berghuis af.

Het heeft alles te maken met de transfer die Berghuis gemaakt heeft. Hij heeft Feyenoord verlaten voor Ajax en daar zijn veel Rotterdamse supporters woest om. Derksen verklaarde eind vorige maand dat hij zelf ook bedreigd wordt. "Allerlei zolderkamerhelden gooien de meest smerige dingen online. Maar aangifte doen heeft geen enkele zin. Het is volkomen hopeloos", zegt Derksen tegen Hart van Nederland.

Derksen denkt eerder aan persoonsbeveiliging. "Ze moeten een paar mannetjes inhuren om Berghuis te beschermen. Het is te gek voor woorden dat een heel gezin thuis met angst en beven moet leven."

Minister van Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus laat zich ook horen. "Het is onacceptabel dat Berghuis en zijn gezin bedreigd worden. Online intimidatie en bedreigingen moeten keihard worden aangepakt, dat staat hoog op mijn agenda. De politie zal nu onderzoek doen, dat moeten we afwachten."