Tuchel maakt zich zorgen om 'beslissende' Ziyech: 'Dan is het serieus'

Tuchel maakt zich zorgen om 'beslissende' Ziyech: 'Dan is het serieus'

12-08-2021 07:29
15

Chelsea-manager Thomas Tuchel maakt zich zorgen om Hakim Ziyech. De voormalig Ajacied was woensdag trefzeker tegen Villarreal in het duel om de Europese Super Cup, maar liep nog voor rust een blessure op.

Ziyech moest zich in de 43e minuut laten vervangen met ogenschijnlijk een schouderkwetsuur. "Als je een speler wisselt in de eerste helft, is het serieus", zegt Tuchel op de clubsite van de Londenaren. "Het is heel ongelukkig, want hij is heel beslissend voor ons geweest in de laatste wedstrijden." In Belfast opende de Marokkaanse international na 27 minuten de score op aangeven van Kai Havertz.

De Spanjaarden kwamen een kwartier voor tijd langszij via Gerard Moreno. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Voor de penaltyserie baarde Tuchel opzien door Edouard Mendy te vervangen door Kepa. "Kepa heeft het beste percentage in het stoppen van strafschoppen", legt de Duitse manager uit. "Onze analist en de keeperstrainer hebben mij de data getoond en daarna hebben we het uitgelegd aan de keepers. Ze waren op de hoogte."

"Het is fantastisch hoe Edou het accepteerde. Het zijn echte teamspelers", aldus Tuchel. "Ik ben heel blij voor ze."