Update: slecht nieuws voor Hateboer, Atalanta-back moet onder het mes

Update: slecht nieuws voor Hateboer, Atalanta-back moet onder het mes

17-08-2021 22:35 Laatste update: 22:31
24

Hans Hateboer moet vermoedeijk de eerste paar maanden van de competitie missen. De verdediger van Atalanta Bergamo is geblesseerd geraakt en staat voorlopig aan de kant.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Hateboer moest de training deze week vroegtijdig beëindigen vanwege een voetblessure. Uit onderzoek blijkt dat het foute boel is: in het ergste geval moet Hateboer geopereerd worden en mist hij drie maanden. Het zou ook twee maanden kunnen zijn, maar eerst zal er verder onderzoek gedaan moeten worden. Feit is dat Atalanta het in de start van de competitie zonder Hateboer zal moeten doen.

In Italiaanse media wordt volop gespeculeerd over een vervanger van Hateboer. Atalanta zou in Chelsea-verdediger Davide Zappacosta een opvolger zien voor de international van het Nederlands elftal. 

Atalanta begint de competitie op zaterdag 21 augustus met een uitwedstrijd bij Torino.

Update: Hans Hateboer ontkomt niet aan een operatie, zo laat zijn ploeg Atalanta Bergamo weten. De Nederlander kampt sinds januari met een haarscheurtje in een middenvoetsbeentje van zijn linkervoet. Dit herstelde echter niet zoals gewenst, waardoor er alsnog een ingreep nodig is. Voor het herstel staat twee tot drie maanden.