Slot: 'Hij heeft zelf geen enkel moment aangegeven dat hij weg wil'

Slot: 'Hij heeft zelf geen enkel moment aangegeven dat hij weg wil'

12-08-2021 20:09
16

Arne Slot is niet van plan om Leroy Fer te laten vertrekken bij Feyenoord. De oefenmeester geeft daarnaast aan dat de middenvelder, die in de voorbereiding meermaals als centrale verdediger werd ingezet, zelf ook niet aan een vertrek denkt.

Fer werd de afgelopen weken in verband gebracht met een transfer naar Turkije, maar hij gaf zelf al aan niets van die geruchten af te weten. Slot wil Fer liever in Rotterdam houden en stelt dat de routinier niet heeft aangegeven te willen vertrekken. "Nee, dat heeft hij niet", vertelt Slot voor de camera van ESPN. "Sterker nog: hij heeft zijn rol achterin op de best mogelijke manier ingevuld."

Slot neemt Fer, die geen beste indruk wist te maken achterin, daarmee in bescherming. "Hij is geen centrale verdediger. Hij heeft het naar zijn beste mogelijkheden ingevuld. En hij laat nu zien, nu hij er net buiten valt, dat hij nog steeds van heel veel waarde is. Hij is heel erg druk met de jonge jongens en traint zelf erg hard om weer terug te keren in het team. Dat is ideaal. Hij heeft zelf absoluut niet aangegeven dat hij weg wil."

Fer start donderdagavond, wanneer Feyenoord het in de return opneemt tegen FC Luzern, wederom op de bank. De Rotterdammers zijn begonnen aan het duel met een 3-0 overwinning op zak.