AZ benadrukt aanwezigheid van optie, maar zwaait Margaret tijdelijk uit

AZ benadrukt aanwezigheid van optie, maar zwaait Margaret tijdelijk uit

12-08-2021 20:39 Laatste update: 20:47
3

AZ heeft Richonell Margaret tijdelijk – en mogelijk definitief – uitgezwaaid. De aanvaller is komend seizoen bij TOP Oss te bewonderen, hebben beide clubs donderdag bevestigd via de officiële kanalen.

De twintigjarige Margaret maakte in het seizoen 2018/2019 zijn Eredivisie-debuut namens Vitesse, versierde daarna een transfer naar Alkmaar, maar is sindsdien in het Jong-elftal blijven hangen. Maandag speelde hij tegen Almere City zijn 43ste wedstrijd namens Jong AZ, dat hij nu dus gaat verruilen voor TOP Oss. "Wij vinden Richonell absoluut een meerwaarde voor onze selectie. Hij is op meerdere posities voorin inzetbaar. Daarnaast is hij snel, sterk, en een echte teamspeler die ook nog eens goals kan maken. Wij zien in hem een topaanwinst!", laat TOP-directeur Peter Bijvelds weten.

Of Margaret na zijn verhuurperiode terugkeert bij AZ, zal nog moeten blijken. De in Heerhugowaard geboren aanvaller beschikt over een aflopend contract, inclusief éénjarige optie, benadrukt AZ in zijn persbericht.