Ten Hag cryptisch over transfer Bergwijn: 'Hij past in het profiel'

Ten Hag cryptisch over transfer Bergwijn: 'Hij past in het profiel'

13-08-2021 14:41
151

Erik ten Hag heeft opnieuw bevestigd de eventuele komst van Steven Bergwijn te zien zitten. De oefenmeester is specifiek op zoek naar een aanvaller met diepgang en geeft aan dat de Oranje-international voldoet aan het door Ajax opgestelde profiel.

"Hij past in het profiel", vertelt Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het duel met NEC. "We hebben een lijstje en daar staat een beperkt aantal namen op. Dat heeft te maken met kwaliteitseisen. We hebben daar continu contact over met diverse partijen. We zullen zien of het nog gaat lukken voor 31 augustus."

Ten Hag benadrukt echter ook dat de eerste de beste optie niet direct naar Amsterdam komt. "We leggen de lat hoog. De markt beweegt niet echt, behalve in het absolute topsegment. Dan moet je als coach bepaalde dingen kunnen accepteren."

Als voorbeeld noemt de oefenmeester Sébastien Haller. "Vorig jaar wilde ik per se een nummer 9 hebben, maar dat was pas mogelijk in de winter. Daarvoor hebben we het op een andere manier opgelost en stonden we ook bovenaan."