Stekelenburg legt beslissing uit: 'Ik word 39 jaar oud en moet mijn rust pakken'

Stekelenburg legt beslissing uit: 'Ik word 39 jaar oud en moet mijn rust pakken'

13-08-2021 14:51
44

Maarten Stekelenburg wil zich dit seizoen volledig focussen op Ajax en heeft daarom besloten om te stoppen als international. De 38-jarige doelman voelt dat hij rust nodig heeft tijdens de interlandperiodes.

Frank de Boer, de vorige bondscoach, riep Stekelenburg afgelopen seizoen op en de Ajacied was op het EK in alle vier de wedstrijden de doelman. De met 2-0 verloren wedstrijd tegen de Tsjechen was zijn laatste voor Nederland. "Het EK is een mooie afsluiter geweest", zegt hij op de website van Ajax.

Wedden

Meer odds

"Na dat toernooi heb ik onder andere met mijn manager Rob Jansen gesproken over mijn toekomst bij Oranje en zijn we tot de conclusie gekomen dat dit mijn laatste toernooi was", gaat Stekelenburg verder. "Ik word volgende maand 39 jaar oud en voor mij is het belangrijk om tijdens de internationale weekenden mijn rust te pakken. Ik kijk terug op een prachtige tijd bij Oranje."

De ervaren goalie debuteerde in 2004 in het Nederlands elftal onder bondscoach Marco van Basten. Op het WK 2006 en EK 2008 was 'Steek' tweede doelman achter Edwin van der Sar, waarna hij op het WK van 2010 in Zuid-Afrika als basisspeler tweede werd met Oranje. Uiteindelijk kwam Stekelenburg tot 63 interlands voor Oranje.