Frontale tegenaanval: Bartomeu schuift schuld in schoenen van Laporta

Frontale tegenaanval: Bartomeu schuift schuld in schoenen van Laporta

13-08-2021 23:28
65

Voormalig FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft vrijdag in een open brief teruggeslagen naar zijn opvolger Joan Laporta. Die laatste uitte de laatste weken stevige kritiek op het financiële wanbeleid in Camp Nou van de voorbije jaren.

Bartomeu ziet zich genoodzaakt om in de pen te klimmen. Hij probeert via tien punten te weerleggen dat hij Barça richting de financiële afgrond heeft geduwd, waardoor de club er onder meer niet in slaagde om het contract van Lionel Messi te verlengen. De voormalig preses is van mening dat als hij het nog voor het zeggen had gehad de gevolgen van de coronacrisis te verwaarlozen waren geweest.

Bartomeu roept juist Laporta ter verantwoording. 'In april 2020 zijn wij begonnen met het Barça Corporate-project dat bestond uit de toetreding van vier strategische partners. Als Laporta dat had doorgezet, zou dat een kapitaalinjectie van 220 miljoen euro hebben betekend', is één van de voorbeelden die hij aanhaalt. 'Als dat was gekoppeld aan de noodzakelijke salarisvermindering van twintig procent vanwege corona, dan zou worden voldaan aan de salarislimiet van La Liga.'

Bartomeu schuift indirect de schuld van het vertrek van Messi in de schoenen van zijn opvolger. Hij verwijt Laporta een vertekend beeld te schetsen. 'Ik verlang van jou, als voorzitter, dat je actie neemt tegen de verklaringen die het imago beschadigen van de club én het bestuur dat ik mocht leiden voor bijna zeven jaar.' Volgens Bartomeu was de financiële situatie van Barça veel slechter toen Laporta in 2010 aftrad.

Daar blijft het overigens niet bij. Bartomeu opent ook de aanval over de afhandeling van de zaak tegen Neymar. Barcelona en de Braziliaan meenden nog geld van elkaar tegoed te hebben, maar onlangs werd een schikking getroffen. 'Waarom heb je die beslissing genomen tegen de belangen van de club in? Barcelona laat een bedrag van 16,5 miljoen vallen, want de verwachtingen waren volledig ten gunste van de club.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie