El Allouchi in de wolken met transfer: 'Geloof me, heb zoveel clubs gesproken'

El Allouchi in de wolken met transfer: 'Geloof me, heb zoveel clubs gesproken'

14-08-2021 15:02
27

Mounir El Allouchi heeft zijn transfer te pakken. De middenvelder van NAC Breda liep uit zijn contract en gaat het avontuur aan bij FAR Rabat uit Marokko. Hij heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

"Het ontvangst voelde als een warm, nee als een heet bad", vertelt El Allouchi in gesprek met BN DeStem. "Ik ben er ontzettend blij mee. Het complete plaatje is geweldig. Sportief, financieel, mooie stad. Niet normaal, man", steekt de middenvelder zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

RAF Rabat is een van de drie topclubs is Marokko en hoeft qua kampioenschappen alleen Wydad Casablanca voor te laten. Vorig jaar werd Rabat derde, waardoor het in de Afrikaanse variant van de Europa League gaat spelen. El Allouchi komt met Sven Vandenbroeck een Belgische trainer tegen bij zijn nieuwe club. Vandenbroeck speelde in het verleden voor onder meer Roda JC en De Graafschap.

El Allouchi had de nodige keuzes, maar wees in eerste instantie veel clubs af. "Ik ben heel kieskeurig geweest. Geloof me, ik heb zoveel clubs gesproken. Telkens was er een lichte twijfel. Of de trainer was niet honderd procent, of de president, of financieel was het niet prima. Ik ben blij dat ik daar nu van af ben. Voor mijn toekomst is dit de beste stap. De faciliteiten  zijn niet normaal, man. Het complex is gróót. Daar traint ook het leger, FAR is de club van het leger en daarmee indirect van de koning die ook in Rabat woont", zo sluit El Allouchi af.