Dest: 'Met Messi was het makkelijker, maar we kunnen veel bereiken'

Dest: 'Met Messi was het makkelijker, maar we kunnen veel bereiken'

Gepubliceerd: zaterdag 14 augustus 2021 om 17:19za 14-08-2021 om 17:19

Sergiño Dest begint zondag met FC Barcelona aan het nieuwe seizoen, maar hij moet nog even wennen aan het idee dat hij niet meer met Lionel Messi het veld opstapt. Volgens de oud-Ajacied voelt het 'vreemd' dat de Argentijnse ster is vertrokken naar Paris Saint-Germain.

"Ik was best wel geschokt toen ik het nieuws hoorde, want iedereen hoopte dat hij zou blijven", zegt de rechtsback tegen ESPN. "Hij is de beste speler van de wereld. Voor iedereen was het een schok dat hij vertrok. Ik hoopte echt dat hij zou blijven, maar helaas kon hij dat niet."

Dest speelde daardoor slechts één seizoen samen met Messi. "Op het trainingsveld en tijdens wedstrijden, het is ongelooflijk wat je te zien krijgt. Hoe hij die doelpunten maakt… Het is hetzelfde wat je ziet op tv of in het stadion, maar dan van dichtbij. Het is ongekend om hem dat te zien doen."

"We hebben hem allemaal in ons hart gesloten. Het voelt vreemd omdat hij hier zo lang heeft gespeeld en nu plots weg moest, maar we moeten verder", aldus de Amerikaanse international. "Met Messi is het makkelijker voetballen, maar als we een sterk collectief zijn, kunnen we veel bereiken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws